Spanje was een van de eerste landen die de Europese richtlijnen betreffende Kunstmatige Voortplanting hebben omgezet in een eigen wet over dit onderwerp. Dit land telt nu het grootste aantal gerenommeerde fertiliteitscentra van Europa.

Sinds 1999 zijn in onze kliniek honderden vrouwen en stellen uit de hele wereld geholpen en met de grootst mogelijke zorg ondersteund door ons fantastische team van medisch specialisten en biologen die zich exclusief richten op de verwezenlijking van een van de meeste menselijke dromen.

Op wetenschappelijk terrein is Clinica Eugin momenteel een van de toonaangevende fertiliteitscentra van Europa. Onze kliniek neemt deel aan de voornaamste medische congressen en publiceert in de meest prestigieuze wetenschappelijke tijdschriften.

Alle informatie zonder dat u de deur uit hoeft

Met slechts enkele muisklikken ontdekt u wat uw beste opties zijn. Deze informatie is gratis en geheel vrijblijvend.

Ons online pre-diagnose-systeem is gebaseerd op ruim 30.000 zeer uiteenlopende gevallen. De verkregen informatie wordt tijdens uw eerste bezoek door uw arts bevestigd, maar biedt u gekwalificeerde en geheel transparante voorlichting en voorkomt dat u voor verrassingen komt te staan.

Hiermee kunt u de verschillende fertiliteitscentra vergelijken om zo tot de beste beslissing te komen.

Uitstekende zwangerschapskansen

Op onze website vindt u de geactualiseerde gegevens. De zwangerschapspercentages zijn geverifieerd door een onafhankelijk controleorgaan en het blijkt dat deze voortdurend boven het gemiddelde zijn. Aarzel niet om deze gegevens te vergelijken en ons al uw vragen voor te leggen.

Tot een geschikte leeftijd

Overeenkomstig de Spaanse wet is kunstmatige voortplanting toegestaan voor iedere vrouw die in goede gezondheid verkeert en wel tot een geschikt geachte leeftijd.

In overeenstemming met de in onze branche toepasselijke Best Practices is in de meest gerenommeerde fertiliteitscentra de maximumleeftijd om met een kunstmatige-voortplantingsbehandeling te beginnen op 50 jaar gesteld.

Medische vooronderzoeken

De fertilisatiebehandelingen worden voorafgegaan door medische onderzoeken.

Om het u gemakkelijk te maken kunnen deze vooronderzoeken op de dag van uw eerste bezoek tegen een gereduceerd tarief worden uitgevoerd. Mocht u de onderzoeken al eerder hebben laten uitvoeren, dan kunt u de uitslagen ook tijdens uw eerste bezoek meenemen.

Begin op elk gewenst moment

U kunt met uw behandeling beginnen wanneer u er zelf klaar voor bent. Bij ons zijn er geen wachtlijsten.

In slechts twee bezoeken van een dag

Barcelona is niet alleen een interessante en gezellige stad, maar is dankzij de vele directe vluchten ook goed bereikbaar.

U hoeft maar twee keer naar onze kliniek te komen, en beide bezoeken duren slechts enkele uren.

Terwijl bij andere fertiliteitscentra een verblijf van enkele dagen noodzakelijk is, kunt u dankzij onze werkwijze gemakkelijker een moment in uw agenda vinden en bent u niemand een verklaring schuldig over een mogelijk langdurige afwezigheid. Bovendien kunt u hierdoor de totale kosten voor uw behandeling ook aanzienlijk beperken.

Voor degenen die verder weg wonen, bestaat de mogelijkheid de behandeling in slechts een enkel bezoek aan de kliniek te realiseren, al zal het in zo’n geval wel iets langer duren.

Komt u liever in het weekend?

Om het u gemakkelijker te maken en uw privacy te beschermen, zijn wij ook in het weekend open. Wij zijn er voor u en niet andersom.

In mijn eigen taal, alstublieft

Het is zeer belangrijk dat u alle bijzonderheden omtrent uw behandeling goed begrijpt en natuurlijk ook dat u in uw eigen taal kunt communiceren. Bij Eugin gebruiken wij voor de berichten, bezoeken of documenten uw eigen taal en ons team beheerst deze perfect.

Alle vertrouwen

Onze patiënten hebben het volste vertrouwen in ons, zoals blijkt uit het cijfer van 9,4 dat zij ons de afgelopen drie jaar hebben gegeven.

Persoonlijke behandeling

Geen twee mensen zijn gelijk. Dat is de reden dat uw behandeling volledig op u wordt afgestemd en uitgewerkt door een gespecialiseerd medisch team dat op elk moment precies weet hoe uw behandeling verloopt. Het medisch team houdt u voortdurend op de hoogte van alles wat u moet doen en is 24 uur per dag beschikbaar in geval van nood, wat zelden het geval is.

Voor alle gezinsvormen

Clinica Eugin maakt geen onderscheid tussen gezinnen. Overeenkomstig de Spaanse wetgeving kunnen alle vrouwen, met en zonder partner, gebruik maken van de behandelingen voor kunstmatige voortplanting.

Laboratorium met dubbel veiligheidssysteem

Voor alle zekerheid zijn onze laboratoria uitgerust met een dubbel veiligheidssysteem: het toezicht door drie specialisten wordt op zijn beurt weer gecheckt met behulp van microchips die aan elk monster gekoppeld zijn. Dankzij dit systeem is absolute veiligheid gegarandeerd.

De ontwikkeling van het embryo in beeld

Als u dat wilt, kunnen onze biologen de ontwikkeling van de embryo’s vóór hun terugplaatsing in beeld brengen. Daarmee kunt u een video van die eerste momenten van leven krijgen. Hieraan zijn wel kosten verbonden.

Emoties zijn belangrijk

Emoties spelen over het algemeen een belangrijke rol tijdens een proces van kunstmatige voortplanting. Daarmee hebben wij veel ervaring.

Tijdens het hele proces wordt u voortdurend begeleid door één verantwoordelijke arts en een team van deskundigen, onder wie een gespecialiseerd psychologe.

Dankzij deze professionele en tegelijk menselijke ondersteuning voelen de patiëntes van Clinica Eugin zich steeds erg gerustgesteld.

Kwaliteit, veiligheid, privacy

Wij van Clinica Eugin nemen de kwaliteit van onze dienstverlening, de veiligheid van alle procedures en uiteraard uw privacy uiterst serieus.

Om elke schijn van subjectiviteit te vermijden, is ons systeem getest door het Duitse certificeringsorgaan TÜV (verantwoordelijk voor ISO-keurmerken 9001, 14001, 27001 en OSHAS) en is ons als eerste fertiliteitscentrum van Europa het keurmerk Total Quality Management toegekend.

1 op de 10 eiceldonaties in Europa vindt plaats in Clinica Eugin

Een speciaal opgeleid team is belast met het vinden van de vrouwelijke of mannelijke donor die het beste past bij de lichamelijke kenmerken van u of uw partner.

De eiceldonoren zijn altijd vrouwen tussen 18 en 35 jaar bij wie aan een groot aantal psychologische, medische en genetische tests wordt afgenomen. Meer weten

Alleen de grote fertiliteitscentra, zoals EUGIN, zijn in staat om een precieze matching te realiseren, uitgaande van uw lichamelijke kenmerken en de compatibiliteit van de bloedgroepen. EUGIN biedt voorts, indien u dat wenst, de mogelijkheid van een genetisch onderzoek met uw partner.

In Spanje gebeurt donatie belangeloos en anoniem, en ons team staat bekend om de uitstekende zorg waarmee wij deze zo belangrijke personen omringen.

Het is noodzakelijk te weten dat een zogeheten donorexclusiviteit aanleiding kan geven tot valse hoop: het doneren van geslachtscellen is prima door de wet geregeld. De eiceldonor doneert belangeloos en ontvangt geen beloning en niemand kan verhinderen dat deze vrouw ook in een ander fertiliteitscentrum eicellen doneert. De wet anticipeert op een theoretisch risico van toekomstig bloedverwantschap door het aantal uit een enkele eiceldonor geboren kinderen aan een maximum te binden.Hierbij is ook van belang niet te vergeten dat slechts de helft van de genen van de baby afkomstig is van de eicel. De andere helft komt van de zaadcel.

Meerlingszwangerschappen

De komst van een tweeling wordt meestal als goed nieuws ontvangen. Vanuit medisch oogpunt is het echter niet wenselijk.

Daarom mogen er volgens de wet hooguit drie embryo’s per keer worden geplaatst, een maximum waartoe alleen in zeer specifieke gevallen wordt besloten.

Ons doel is u altijd de beste kans op succes te bieden, en daarom proberen wij het aantal tweelingzwangerschappen te beperken.

Laatste Actualisering: december 2018