Met time-lapse embryofotografie kunt u de volledige sequentie van de embryo-ontwikkeling vóór terugplaatsing in beeld brengen. Deze techniek biedt aanstaande ouders de mogelijkheid om de eerste uren van het leven van het embryo te observeren. Deze observatie gebeurt op afstand. Het embryo hoeft hiervoor op geen enkel moment uit de kweekkast gehaald te worden.


Deze innovatieve techniek biedt aanstaande ouders de mogelijkheid om de eerste uren van het leven van het embryo te observeren.
Deze observatie gebeurt op afstand. Het embryo hoeft hiervoor op geen enkel moment uit de kweekkast gehaald te worden.

Op aanvraag kan dit tijdens alle in-vitro fertilisatiecycli

PDF (127 Kb)

De time-lapse-technologie is een innovatief laboratoriuminstrument dat continu-opnamen van het embryo mogelijk maakt, vanaf zijn vroege ontwikkeling tot aan de terugplaatsing in de baarmoeder.

Met deze geavanceerde techniek is het mogelijk om beelden van het embryo te verkrijgen en zijn ontwikkeling te observeren zonder de optimale omstandigheden voor zijn ontwikkeling te verstoren. Aldus worden de foto’s vanbinnen genomen met een camera, zonder dat de kweekkast open gemaakt en het embryo eruit gehaald hoeft te worden wanneer we zijn morfologie willen observeren.

Het embryo zet nog steeds comfortabel en veilig zijn fascinerende ontwikkeling voort en wij kunnen deze spannende momenten van buitenaf gadeslaan. Dit proces vindt plaats tijdens de eerste levensdagen van het embryo: zodra de eicel is bevrucht, begint deze zich in steeds kleinere cellen te delen totdat hij in de baarmoeder teruggeplaatst kan worden. Hoewel we vandaag de dag nog niet kunnen stellen dat het instrument de klinische resultaten van de IVF-behandeling verbetert, is het niet uitgesloten dat de toepassing van time-lapse in de toekomst een verbetering van de zwangerschapskansen kan inhouden.

In Eugin hebben we niet geaarzeld om deze technologie beschikbaar te maken voor onze patiënten. Hierbij zijn wij te allen tijde zeer duidelijk geweest over wat zijn huidige mogelijkheden zijn. Wij volgen het onderzoek naar zijn potentiële toekomstige toepassingen op de voet.

Laatste Actualisering: februari 2018