EmbryoScope+ is een zeer geavanceerde kweekkast en een ware vooruitgang voor de ontwikkeling van embryo’s in het laboratorium voordat deze in de baarmoeder teruggeplaatst kunnen worden.


Wat is EmbryoScope+?

EmbryoScope+ is een zeer geavanceerde kweekkast en een ware vooruitgang voor de ontwikkeling van embryo’s in het laboratorium voordat deze in de baarmoeder teruggeplaatst kunnen worden. Deze techniek omvat een microscoop met een krachtige camera waarmee u ononderbroken het embryo in zijn eerste levensuren kunt observeren.

Met de EmbryoScope+ kunt u het ontstaan van het embryo van zeer nabij volgen, vanaf het ogenblik van de bevruchting van de eicel wanneer deze zich in telkens kleinere cellen begint te delen, totdat deze in de baarmoeder teruggeplaatst kan worden.

Drie voordelen van EmbryoScope+

  1. Niets mag het embryo verstoren: de eerste uren van de ontwikkeling van het embryo vormen de sleutel voor zijn verdere groei. Deze nieuwe kweekkast beschikt over een microscoop waarmee u deze beginfase kunt volgen zonder in het proces in te grijpen: het embryo vervolgt gerieflijk en veilig zijn fascinerende ontwikkeling. Dit vertaalt zich in betere kweekvoorwaarden: de atmosfeer waarin het embryo zich ontwikkeld (zuurstofgehalte, temperatuur, vochtigheid) blijft onveranderd tot het embryo voor terugplaatsing gereed is.
  2. Alle nodige informatie bij de hand om het embryo met de beste vooruitzichten te selecteren. EmbryoScope+ biedt nieuwe informatie over de embryo-ontwikkeling en staat daarmee in voor nauwkeuriger selectiecriteria in vergelijking met eerdere technieken. Op deze manier heeft de embryoloog meer elementen tot zijn beschikking om trefzeker te kunnen voorspellen welk embryo de beste vooruitzichten voor implantatie biedt.
  3. De eerste film van uw baby. Stel u eens voor dat u de video van de eerste uren van het ontstaan van uw kindje op uw smartphone kunt bekijken? Dit kan met EmbryoScope+, want de beelden worden opgenomen met een camera die in de kweekkast is geïnstalleerd: de zogeheten time-lapse technologie waarmee een video van de ontwikkeling van het embryo in de eerste uren gemaakt kan worden. Dit bijzondere aandenken kunt u vanuit uw privé-zone naar uw mobiel downloaden om deze ontroerende beelden altijd binnen handbereik te hebben en te kunnen delen met wie u maar wilt.

In welke gevallen EmbryoScope+ gebruiken

EmbryoScope+ is een innovatieve techniek die Eugin aan alle vrouwen die een ivf-behandeling ondergaan (met eigen eicellen of met donoreicellen) ter beschikking stelt. Het gebruik van deze technologie hangt af van de beschikbaarheid van kweekkasten. Met het oog hierop zal ons team u op het moment van de behandeling zo goed mogelijk adviseren.


Service afhankelijk van beschikbaarheid van kweekkast waarin de ontwikkelingscyclus op geen enkel moment wordt onderbroken. Nu beschikbaar in ons centrum in Barcelona. De beelden zijn in de privé-zone van de patiënt te bekijken.

Laatste Actualisering: april 2018