Bij kunstmatige inseminatie met donorsperma wordt sperma van een spermabank in de baarmoeder ingebracht.


Wanneer is het aan te raden?

Kunstmatige Inseminatie met Donorsperma

PDF (847 Kb)

Bij kunstmatige inseminatie met donorsperma wordt sperma afkomstig van een spermabank in de baarmoeder ingebracht. Het is een eenvoudige en effectieve techniek, want dit spermamonster is afkomstig van een gezonde donor en vertoont daarom een optimale kwaliteit en kwantiteit van de zaadcellen.

Kunstmatige inseminatie met donorsperma wordt aanbevolen als er bij de man sprake is van erfelijke ziekten, als de teelballen geen spermatozoïden kunnen produceren (testesinsufficiëntie) ofwel bij vrouwen zonder een mannelijke partner.


Fases

1. Controle en stimulatie van de eierstokken

De eierstokken worden gestimuleerd door toediening van hormonen (follikelstimulerend hormoon FSH en, in sommige gevallen, luteïniserend hormoon LH). Tegelijkertijd wordt de cyclusontwikkeling echoscopisch gevolgd totdat het aantal en de grootte van follikels toereikend is (voor deze techniek is één follikel genoeg). Vervolgens wordt de eisprong opgewekt door de toediening van een ander hormoon dat LH nabootst. LH is het hormoon dat de eisprong opwekt (LH of luteïserend hormoon) en zorgt dat er een eicel vrijkomt.

2. Spermamonster winnen

Het spermamonster is afkomstig van een donor die aan een volledig medisch onderzoek werd onderworpen (sperma-onderzoek, bloed- en urineonderzoek, algemeen onderzoek, onderzoek naar seksueel overdraagbare aandoeningen en psychologisch onderzoek) om de kwaliteit van de zaadcellen te waarborgen en eventuele aandoeningen uit te sluiten. Alle donoren zijn meerderjarig en ondertekenen een toestemmings- en anonimiteitsverklaring met betrekking tot de donatie. Het sperma wordt vóór gebruik ingevroren en wordt gedurende ten minste zes maanden niet gebruikt om een window-fase voor bepaalde seksueel overdraagbare aandoeningen te waarborgen.

3. Inseminatie

De inseminatie wordt op dezelfde manier uitgevoerd als de kunstmatige inseminatie met eigen semen (KIE), maar dan met ingevroren sperma van een spermabank. Op de dag van de eisprong wordt het staaltje zaadcellen in een dunne canule geladen en in de baarmoeder ingebracht. Dit is een eenvoudige en pijnloze procedure die vergelijkbaar is met een gewoon gynaecologisch onderzoek.


Slaagkansen


Responsive image
Responsive image


Prijzen

De totale kosten van uw behandeling (een vaste prijs zonder verrassingen) vanaf:
1140 EUR

U krijgt een gratis vruchtbaarheidstest 360° tijdens uw eerste visite als u vóór 31 januari aanvraagt.

Dit bedrag is inclusief alle noodzakelijke medische handelingen vanaf uw eerste bezoek tot aan de voltooiing van de behandeling.Medische behandelingen in Spanje zijn vrijgesteld van BTW.

In dit bedrag is niet inbegrepen:

  • De vereiste medische vooronderzoeken, want deze verschillen voor iedere vrouw afhankelijk van haar klinische geschiedenis.
  • De medicatie, want uw arts schrijft u tijdens uw eerste afspraak de vereiste doses voor. Deze verschillen van geval tot geval.
  • Die Vitrifizierung von Eizellen oder Embryonen, da sich erst in der letzten Phase einer Behandlung mit In-vitro-Fertilisation herausstellt, ob eine Anwendung dieses Verfahren erforderlich ist.

Reis- en verblijfkosten

Bij EUGIN vinden alle behandelingen plaats in Barcelona. U kunt direct beginnen. Vanaf het begin tot wanneer de behandeling voltooid is, verstrijkt gewoonlijk een maand.

COmdat we beseffen dat het reizen een aanzienlijke extra kostenpost kan vormen, doen wij in EUGIN al het mogelijke om het reizen zoveel mogelijk te beperken.

Daarom stellen we twee varianten voor:

A. Twee reizen naar Barcelona
Deze reizen kunnen op elke dag van de week (ook in het weekend) worden ingepland, om ze in uw agenda te kunnen inpassen:.
B. Eén reis naar Barcelona, van variabele duur
Voorts bestaat de mogelijkheid om voor uw behandeling maar een reis naar Barcelona in te plannen. Geeft u de voorkeur aan deze optie, dan kunt u contact met ons team van patiëntenservice opnemen. Zij zullen u helpen om uw reis te plannen. Al naargelang uw geval en uw behandeling, kan de duur van het verblijf variëren* van twee weken tot ongeveer een maand.

*Indien u een visum nodig hebt, houd er rekening mee dat uw reis langer kan duren al naargelang uw geval en de behandeling die u volgt. Ons team voor patiëntenservice zal u bijstaan bij het organiseren alle details van uw verblijf.

De begeleiding verloopt in zijn geheel op een comfortabele, veilige en volledig vertrouwelijke wijze via uw Privé-omgeving, een onderdeel van de website dat speciaal daarvoor werd ontworpen.
Deze techniek biedt een gecertificeerde kans op zwangerschap van
63%

Alle informatie die u nodig hebt om de juiste beslissing te nemen

Uw voorlopige diagnose gratis

Ik wil met de behandeling beginnen

Ik heb meer informatie nodig

Laatste Actualisering: januari 2019