In-vitrofertilisatie (ivf) is een laboratoriumtechniek waarbij een eicel buiten de baarmoeder met een zaadcel wordt bevrucht. Er zijn vier verschillende mogelijkheden voor ivf: ivf met eigen eicellen en sperma van de partner, ivf met eigen eicellen en donorsperma, ivf met donoreicellen en sperma van de partner en ivf met donoreicellen en donorsperma.

De in-vitrofertilisatie die nu al enige jaren gangbaar is, is in-vitrofertilisatie met de intracytoplasmatische micro-injectie, ook wel bekend als ICSI (Engels afkorting van Intra Cytoplasmic Sperm Injection). Deze methode vormde destijds een doorbraak in de behandeling van vruchtbaarheidsproblemen bij mannen. Bij deze methode vindt de bevruchting plaats door met een micro-injectie een zaadcel in de eicel in te brengen.
Bij ICSI heeft men slechts één zaadcel per eicel nodig. Na bevruchting groeit de eicel uit tot een pro-embryo en wordt in de baarmoeder teruggeplaatst om zijn ontwikkeling daar voort te zetten. Afhankelijk van uw situatie, kunnen wij u een van deze vier opties aanbieden:

In-vitrofertilisatie

In-vitrofertilisatie

Eigen eicellen en sperma van de partner

De IVF-behandeling met eigen eicellen en sperma van de partner is een laboratoriumtechniek waarbij de eigen, vooraf weggezogen eicellen met sperma van uw partner worden bevrucht.

In-vitrofertilisatie

Eigen eicellen en donorsperma

De IVF-behandeling met eigen eicellen en donorsperma is een laboratoriumtechniek waarbij de eigen, vooraf geoogste eicellen met sperma van een anonieme donor worden bevrucht.

In-vitrofertilisatie

Donoreicellen en sperma van de partner

De IVF-behandeling met donoreicellen en sperma van de partner is een laboratoriumtechniek waarbij eicellen van een donor met sperma van uw partner worden bevrucht.

In-vitrofertilisatie

Donoreicellen en donorsperma

De IVF-behandeling met donoreicellen en donorsperma is een laboratoriumtechniek waarbij donoreicellen worden bevrucht met donorsperma. Beide donoren zijn anoniem.

Blastocyst cultuur

Embryotransfer in blastocyststadium

In geval van een ivf-behandeling, wordt u door uw arts geadviseerd over de dag van terugplaatsing die de beste kans op zwangerschap biedt.

Lees de meningen van patiënten die een IVF-behandeling hebben gevolgd. Bekijk beoordelingen >

Laatste Actualisering: februari 2018