1. In handen van specialisten

De oorzaken van onvruchtbaarheid lopen zeer uiteen en er zijn veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de behandelingsmethoden. Het wordt aanbevolen een fertiliteitscentrum te kiezen dat ervaring heeft in gevallen die vergelijkbaar zijn met uw situatie.

Meer dan 15.000 patiënten in heel Europa vertrouwden al op Clinica EUGIN om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Onze ervaring beslaat alle behandelingsmethoden die momenteel beschikbaar zijn


2. De persoonlijke omgang komt op de eerste plaats

Bij problemen om zwanger te worden worden uw gevoelens en die van uw partner sterk op de proef gesteld. Ook al lijkt het misschien een bijkomstigheid, het is zeer belangrijk dat u zich vanaf het allereerste moment op uw gemak voelt met het team waaraan u zo’n belangrijke beslissing toevertrouwt

Ervaring heeft ons geleerd hoe belangrijk het is dat elk van onze patiënten zich op ieder moment begrepen en ondersteund voelt. Onvruchtbaarheid is geen ziekte, maar een situatie die van talrijke factoren afhankelijk is en waar één op de zes vrouwen met een kinderwens mee te maken krijgt. Clinica EUGIN wijst u een team medische coördinatoren toe die met alle bijzonderheden van uw geval rekening houdt en u tijdens het hele proces begeleidt en ondersteunt.


3. Win informatie in over de slaagkansen van uw behandeling en controleer dat deze gecertificeerd is

Nieuwe ontwikkelingen volgen zich enorm snel op in de behandelingsmethoden. Aarzel niet informatie in te winnen over de slaagkansen van uw behandeling in het bijzonder. U hebt er recht op dat te weten. Cijfers die duidelijk uitsteken boven die van andere fertiliteitscentra dient u echter te wantrouwen.

Onze resultaten zijn bovengemiddeld. Als basis voor deze statistische gegevens dient een groot aantal behandelde gevallen. Deze vormen de trouwe weerspiegeling van onze resultaten van de laatste drie jaar. Nagenoeg elke maand lukt het ons het succespercentage voor de verschillende behandelingsmethoden te verbeteren. Onze gegevens worden regelmatig getoetst door een Bureau Veritas.


4. Het is belangrijk dat u meteen kunt beginnen

De tijd is onze vijand. Veel van de oorzaken van onvruchtbaarheid hebben met leeftijd te maken.

In Clinica EUGIN kunt u nu al beginnen. Binnen een paar minuten ontvangt u gratis en vrijblijvend een voorlopige diagnose en een offerte op maat. Zodra u zo ver bent, kunnen wij uw eerste bezoek regelen. U kunt onmiddellijk met de behandeling beginnen, want wij hebben geen wachtlijst.


5. Vergelijk de verschillende alternatieven

De behandelingsmethoden voor kunstmatige voortplanting zijn niet bepaald voordelig. Dat kan ook niet anders, omdat er voor elke behandelingsfase een uitgebreid team specialisten aan te pas komt. Bovendien wordt er van zeer geavanceerde technologie gebruik gemaakt. Er zijn echter belangrijke verschillen tussen de verschillende klinieken en u hebt er recht op die te kennen voordat u een beslissing neemt.

Clinica EUGIN is de eerste en tot nu toe enige Europese kliniek die u een onmiddellijke, kosteloze en vrijblijvende offerte biedt. Deze is zes maanden geldig, zodat u tijd hebt om ons voorstel te evalueren en te vergelijken.


6. Verlies de extra kosten van uw behandeling niet uit het oog

Vergeet bij het vergelijken van de kosten de reis- en verblijfskosten niet mee te tellen, of de vrije dagen die u moet opnemen. Dat kan een groot verschil maken.

Als u niet in Barcelona woont, kan het zijn dat u bij andere klinieken twee of meer weken achterelkaar in de stad moet blijven logeren. Dankzij onze werkwijze hoeft u slechts twee keer een dag over te komen. Hierdoor blijven de extra kosten beperkt. We richten ons geheel op het succes van uw behandeling. Wij in Clinica EUGIN investeren in u en in uw doel, niet in luxe accommodaties die u niet echt nodig hebt


7. Uw privacy is belangrijk

U hebt het recht om zelf te beslissen wie mag weten dat u een fertiliteitsbehandeling ondergaat.
In Clinica EUGIN zijn wij bijzonder gevoelig op dit punt. Al uw persoonlijke gegevens worden automatisch beschermd door ons protocol over de omgang met vertrouwelijke informatie.

Wij nemen altijd contact met u op via het communicatiemiddel dat u ons hebt aangegeven. Als we bellen zorgen we er altijd voor dat we de juiste persoon aan de lijn hebben en alle e-mailcorrespondentie is alleen toegankelijk vanuit uw eigen Privézone op onze website. U hoeft niemand uit te leggen waarom u lang afwezig bent, , want voor elke behandeling in Clinica EUGIN hoeft u maar tweemaal kort over te komen.


8. Het draait om u

Wanneer het gaat om de beste klinieken voor medisch begeleide voortplanting, bestaat het echte verschil in de uitvoering van behandelingen: of u bent degene die zich moet aanpassen aan het starre model van het behandelingsproces, of omgekeerd: zowel de behandeling als de organisatie wordt aan uw specifieke omstandigheden aangepast.

Wij in Clinica EUGIN kiezen beslist voor de tweede optie: bij ons komen u en uw persoonlijke omstandigheden op de eerste plaats en de behandeling wordt helemaal aan u aangepast. Daarom staan we ELKE dag van het jaar voor u klaar.


9. Sta op de beste kwaliteit

Een fertiliteitsbehandeling is een belangrijke emotionele en financiële investering. Het is een ingewikkeld proces waarin de verschillende fases nauwkeurig op elkaar afgestemd moeten zijn. Kijk of uw fertiliteitskliniek kritisch en veeleisend is wat de kwaliteit van het proces betreft. Check voor zover mogelijk of zij door een onafhankelijk erkend controle-orgaan werd goedgekeurd.

Als eerste fertiliteitscentrum in Europa is Clinica EUGIN bekroond met het Total Quality keurmerk van het veeleisende Duitse controle-orgaan TÜV. Dit keurmerk omvat de certificeringen ISO 9001 (Kwaliteit), ISO 14001 (Milieu), ISO 18001 (Arbeidsveiligheid) en ISO 27001 (Informatieveiligheid). Al deze richtlijnen worden voortdurend geactualiseerd.


10. Technologie is belangrijk

Voor het beste resultaat, moeten bij behandelingen voor kunstmatige voortplanting altijd de nieuwste technische ontwikkelingen worden toegepast. Let erop dat het fertiliteitscentrum over de vereiste faciliteiten en apparatuur beschikt om uw behandeling onder de beste omstandigheden te kunnen uitvoeren.

Wij van Clinica EUGIN maken gebruik van de allernieuwste technologie voor uw behandeling. Deze heeft de resultaten aantoonbaar verbeterd.


11. Geen taalbarrières

Onvruchtbaarheid kan uw emoties en die van uw partner sterk op de proef stellen. Daarom is het belangrijk dat u alle nuances van uw geval goed begrijpt en kunt delen met het medisch team. Wij raden u aan om de behandeling te laten uitvoeren in de taal waarbij u zich het prettigst voelt.

In Clinica EUGIN kiest u de taal waarin u alle nodige informatie wilt ontvangen en waarin we u tijdens uw behandeling zullen bijstaan: Spaans, Catalaans, Frans, Engels, Italiaans, Duits, Nederlands, Russisch, Chinees of Japans.


12. Let op de specialisaties van het medisch team

Kunstmatige voortplanting is een erg ingewikkeld en delicaat proces waarin elke stap op nauwkeurige en gecoördineerde wijze moet plaatsvinden. Daarom is het bijzonder belangrijk het gekozen fertiliteitscentrum op elk vakgebied over ten minste een specialist beschikt.

Onze ruim 215 medewerkers zijn allemaal onontbeerlijk om ervoor te zorgen dat elk deelgebied over specialisten beschikt die hun vakgebied, waarop ze zich systematisch en gecoördineerd. toeleggen, perfect kennen. Zo kan het voorkomen dat, indien nodig, een team van 15 medewerkers zich uitsluitend bezighoudt met het vinden en begeleiden van de behandeling van een donor die het beste bij uw lichamelijke kenmerken past


13. Altijd binnen de wet

In Spanje wordt kunstmatige voortplanting gereguleerd door een modelwet die, onder andere, uitdrukkelijk de betaling van schadevergoeding aan geslachtsceldonoren toestaat, en die het recht van een alleenstaande vrouw erkent een geautoriseerde behandeling te ondergaan.

Spanje is uitgegroeid tot een favoriete bestemming voor paren en alleenstaande vrouwen uit Europa die een vruchtbaarheidsbehandeling willen ondergaan en dat om een of andere reden in hun eigen land niet kunnen. Barcelona is een goede keuze. Dankzij het kosmopolitische karakter van de stad, is het niet moeilijk om er, indien nodig, een donor te vinden die het best overeenkomt met uw lichamelijke kenmerken.


14. Sta op een persoonlijk en voortdurend contact

Een fertiliteitsbehandeling vereist constante en zeer nauwlettende monitoring. Daarom is het noodzakelijk dat het behandelingscentrum over de capaciteiten beschikt om u in alle fases van uw proces te begeleiden, voor het geval dat u dat nodig mocht hebben.

Zodra u een offerte aanvraagt, creëren wij op onze website een Privézone voor u, zodat u ons altijd op veilige en vertrouwelijke wijze vragen kunt stellen. Wanneer u zich als patiënte aanmeldt voor uw eerste bezoek aan Clinica EUGIN, wijzen wij u een deskundige medische coördinatrice toe die u door het hele proces heen zal bijstaan en begeleiden. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken.


15. Kies een internationaal erkend fertiliteitscentrum

Natuurlijk is het waar dat het internationale aanzien van de kliniek niet direct van invloed is op uw behandeling. Toch is een goed teken dat de professionals aan wie u de behandeling toevertrouwt, de erkenning en het respect van andere medische specialisten hebben verdiend.

Clinica EUGIN is toonaangevend in Europa. Niet alleen is onze kliniek een van de zakelijke leden van de European Society of Human Reproduction and Embryology ESHRE, deze organisatie publiceert ook regelmatig de resultaten van door de kliniek uitgevoerd onderzoeken in de meest prestigieuze medische tijdschriften.


Laatste Actualisering: september 2018